fbpx
Право

Фахівці податкової розглянули вересневі нововведення в законодавстві України

  З 1 вересня набрали чинності такі нормативні акти:

 Закон України від 4 липня 2013 № 422 – VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм", яким запроваджено сплату податку за утилізацію транспортних засобів, платниками якого є особи, які ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них у митному режимі імпорту; здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України або набувають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку при їх імпорті та продажу вітчизняних автомобілів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Закон України від 4 липня 2013 № 408 – VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення", яким вводиться таке поняття як трансферне ціноутворення, що означає систему визначення звичайної ціни товарів та/або результатів робіт (послуг) в операціях, визнаних контрольними. Згідно з цим Законом Міністерство доходів і зборів України буде контролювати операції, здійснювані між платниками податків і пов’язаними особами (як резидентами так і нерезидентами) в обсягах, які становлять 50 млн грн на рік або перевищують цей розмір.

 Постанова НБУ від 6 червня 2013 № 210 "Про встановлення граничної суми готівкових", якою встановлено обмеження розміром не більше 150 тис. гривень за готівковими розрахунками протягом одного дня для юридичних і фізичних осіб.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Постанова КМУ від 03.07.2013 р. № 474 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 № 1251 і від 13 березня 2013 № 188", якою вводяться нові марки акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби.

 Також звертаємо увагу платників податків на Наказ Міністерства доходів і зборів України від 03.09.2013 № 441 "Про внесення змін до Пояснень до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності". Детальніше з документом Ви можете ознайомитися на офіційному сайті Міністерства доходів і зборів України за посиланням: http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/mitne-zakonodavstvo/nakazi/62817.html

 За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі Києва

Читайте також: