fbpx
Економіка

Україна на 35% скоротила імпорт м’яса завдяки внутрішньому виробнику

 За прогнозами міністерства аграрної політики і промислововсті, в 2013 році імпорт м’яса знизиться до 35%. Причина – зростання внутрішнього виробництва. Про це заявив голова відомства Микола Присяжнюк. За словами міністра, завдяки державній підтримці в Україні збільшується поголів’я худоби в господарствах населення, зростає кількість тваринницьких комплексів.

 «Ми рухаємося в бік самозабезпечення продуктами харчування, які можемо зробити. Наприклад, цього року в Україні можна скоротити імпорт м’яса на 35%. Для цього необхідно використовувати ринкові методи. А це – підвищення конкурентоспроможності продукції та нарощування внутрішнього виробництва», – підкреслив Микола Присяжнюк.

 У той же час міністр закликав сільгоспвиробників не забувати, що на внутрішньому ринку м’ясний сектор до кінця не заповнений і має гарний потенціал. Також він пообіцяв заповнити м’ясний ринок високоякісною продукцією вітчизняного виробництва.

 За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: