fbpx
Економіка

Україна в 2013 році експортувала 67 тисяч тонн курятини – Союз птахівників

 Протягом шести місяців 2013 року українські підприємства з галузі птахівництва експортували близько 67 тисяч тонн курятини. Про це повідомив Олександр Бакуменко, голова Союзу птахівників України.

"За 6 місяців цього року Україна вже експортувала 67 тисяч тонн курятини на 28 країн світу. За підсумками поточного року буде експортовано в межах 130-140 тисяч тонн",- заявив голова Союзу птахівників України.

 Олександр Бакуменко відзначив, що на сьогодні експортери курятини в Україні не мають жодних проблем з продажем своєї продукції до країн Митного союзу. Однак, як підкреслив експерт, зараз є тимчасові обмеження з постачань до Казахстану: «Але ніякі факти не підтвердилися і зараз з казахстанською стороною вирішується питання щодо зняття обмежень».

 Голова Союзу птахівників України повідомив також, що за 7 місяців 2013 виробництво курятини в порівнянні з показниками 2012 року збільшилося майже на 89 тисяч тонн. Всього впродовж 2013 українські птахопідприємництво повинно виробити близько 1,2 мільйона тонн курятини, що буде на 15% більше, ніж у 2012 році.

 Крім того, Олександр Бакуменко запевнив, що до кінця 2013 року вартість пташиного м’яса в Україні буде залишатися на стабільному рівні.

 «Поки з м’ясом птиці цінова ситуація стабільна. Такою вона є вже більше 2 – х років. Думаю, і до кінця цього року вона буде залишатися стабільною», – стверджує експерт.

 На сьогодні, розповів Бакуменко, відпускна ціна за одну тушку курки варіюється від 19 до 20 гривень. Нагадаємо, що в 2012 році українські птахопідприємництва наростили своє виробництво приблизно на 8 % і виробили 1,06 мільйона тонн курятини.

 Раніше повідомлялося , що в українській і російській курятині були виявлені солі важких металів.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: