fbpx
Політика

«УДАР»: Прокуратура і міліція повинні розібратися в розтраті коштів на відеоспостереження за виборами

 В «УДАРі» вимагають від прокуратури та Міністерства внутрішніх справ провести об’єктивне розслідування за підсумками звіту Рахункової палати. Крім того, опозиціонери вимагають покарати всіх винних у нецільовій розтраті бюджетних коштів при здійсненні закупівлі відеокамер для виборчих дільниць в 2012 році. Про це повідомила прес-служба політсили.

 В «УДАРі» відзначили, що, незважаючи на провал із впровадженням відеоспостереження під час виборів, у МВС розробили проект з установки систем швидкого реагування і відеоспостереження в громадських місцях.

 «З точки зору здорового глузду, дуже складно зрозуміти логіку керівництва держави, яке в умовах економічної кризи, падіння доходів бюджету і ВВП планує масштабні "проекти", вартість яких сягає мільярдів гривень», – заявили в «УДАРі».

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Причому, наголошується в заяві, серйозні кошти з бюджету планується пустити не на розвиток економіки України, а на «сумнівну програму з установки відеокамер в Україні». Представники політсили переконані, що зараз немає необхідності впровадження в Україні такої програми.

 "Навпаки, як можна побачити з досвіду останніх виборів до Верховної Ради, під приводом турботи про дотримання демократичних стандартів в Україні, влада "розіпхала" по своїх кишенях 1 мільярд гривень", – додали в партії.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 «УДАР» наголошує, що не було ніякої користі від відеоспостереження на виборчих дільницях, як справедливо помітили в Рахунковій палаті.

 Прес -служба «УДАРу» заявила, що будь-які нові масштабні програми з впровадженням відеоспостереження можуть розглядатися лише після з’ясування всіх обставин провалу відеоспостереження за парламентських виборах. Крім того, партія наполягатиме, щоб впровадження системи відеоспостереження в Україні проходило під громадським контролем, сказано в повідомленні «УДАРу».

 За матеріалами: klichko.org

Читайте також: