fbpx
Політика

Осінній призов-2013. На строкову службу восени в Україні буде призвано майже 11 тис. осіб – Кабмін

  Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, згідно з яким чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу в жовтні – листопаді 2013 р. складе 10,8 тис. осіб.

Так, у розпорядженні Кабміну від 4 вересня відзначається, що на строкову службу в Збройні сили України призиваються 5 тис. осіб, на службу у Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України – 4,8 тис., а ще 1 тис. громадян України будуть призвані для Держспецтрансслужби України.

Як повідомлялося, 30 серпня міністр оборони України Павло Лебедєв повідомив, що в ході останнього призову восени поточного року на строкову службу в армію буде призвано 5 тис. осіб замість планованих раніше 7,5 тис.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

"Восени цього року відбудеться останній призов до Збройних сил України, буде призвано 5 тис. осіб. У першому кварталі поточного року ми планували, що буде призвано від 7,5 до 10 тис. осіб, але сьогодні динаміка така, що ми зменшуємо кількість строковиків", – сказав він на прес – конференції в Києві.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

П. Лебедєв підкреслив, що паралельно йде процес набору в армію контрактників і сьогодні українська армія укомплектована контрактниками на 58 %. За його словами, цього року планується набрати в армію 7 тис. контрактників, у 2014 році – 4,8 тис. осіб, у 2015-2017 рр.. – по 4-5 тис.

Міністр нагадав, що після завершення реформи загальна чисельність української армії становитиме 122 тис. осіб.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: