fbpx
Новини світу

Опозиція Сирії готова передати хімзброю під контроль Росії

Глава опозиційного Національного координаційного комітету Сирії Хейсам Мана виступив із заявою про те, що сирійська опозиція готова передати наявну у них хімічну зброю під контроль Росії. "Ми запропонували віддати хімічну зброю під нагляд Росії до формування перехідного уряду", – заявив Мана в прямому ефірі ліванського телеканалу "Аль – Маядін".

Нагадаємо, раніше Росія запропонувала передати хімічну зброю, що перебуває у Сирії, під міжнародний контроль. Сирійська влада погодилася з цією пропозицією, проте опозиціонери спочатку зберігали мовчання, а потім виступили із заявами про неготовність піти на такий крок.

Читайте також:  У Румунії стався землетрус – сильні поштовхи відчули на Одещині, в Молдові та Болгарії

Президент США підтримав пропозицію Росії, заявивши, що в цьому випадку Сполучені Штати відмовляться від військових дій, хоча Барак Обама досі вважає, що «удар по Сирії відповідає національним інтересам США». Однак поки американський президент «готовий повернутися на дипломатичний шлях» вирішення конфлікту.

Разом з тим позиція Сполучених Штатів щодо президента Сирії Башара Асада залишається незмінною. "Ми як і раніше вважаємо, що Асад повинен піти, наша позиція не змінилася", – заявила офіційний представник держдепартаменту США Джен Псакі.

Читайте також:  Найбільше українських біженців в Чехії із Закарпатської області

Офіційний Дамаск згоден на пропозицію Росії щодо хімзброї (відео):

За матеріалами: РИА Новости, ИТАР-ТАСС

Читайте також: