fbpx
Політика

Керрі: «США готові відкласти підготовку операції в Сирії на два тижні»

Глава Держдепартаменту Сполучених Штатів Джон Керрі заявив, що Вашингтон готовий до того, щоб взяти двотижневу паузу в приготуваннях до військової операції в Сирії і вивчити пропозицію Росії про передачу хімзброї Дамаска під міжнародний контроль. За словами держсекретаря, президент США Барак Обама провів телефонні переговори з французьким колегою Франсуа Олландом і прем’єр -міністром Великобританії Девідом Кемероном, в ході яких вони обговорили ініціативу Москви.

Ця ж тема була обговорена і у телефонній розмові самого Джона Керрі зі своїм французьким колегою Лораном Фабіусом.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як підкреслив держсекретар Керрі, США, Великобританія і Франція «погодилися тісно працювати» протягом «двох тижнів», щоб «вивчити життєздатність» російської ініціативи. Він також повідомив, що конгрес вирішив відкласти голосування щодо резолюції, запропонованої президентом Обамою, в якій йдеться про нанесення ракетного удару по Сирії.

Як стало відомо, спікер палати представників конгресу США Джон Бейнер і лідер республіканської більшості в сенаті Мітч Макконнелл не підтримали пропозицію американського президента.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін напередодні заявив, щос, прислухавшись до пропозиції Росії, США отримають можливість позбавитися від відповідальності за розв’язування небезпечного озброєного конфлікту на Близькому Сході.

Керрі: «США готові відкласти підготовку операції в Сирії на два тижні» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: