fbpx
Економіка

В Україні може з’явитися веб-портал з інформацією про використання бюджетних коштів на місцях

  Експерти висловлюються за створення єдиного веб-порталу, на якому б відображалася інформація про використання бюджетних коштів на місцях.

"Ми розробили спільно з народними депутатами, які представляють 4 фракції – "Батьківщина", "УДАР", "Свобода" і Компартія – законопроект № 2012- а про відкритість використання публічних коштів", – повідомив директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран в ході дискусії "Посилення ефективності громадського контролю на місцевому рівні" в середу в Києві.

За словами В. Тарана, даний законопроект вже зареєстрований.

"Ідея полягає в тому, щоб громадяни мали вільний доступ до інформації про використання бюджетних коштів, щоб кожен громадянин міг зайти на сайт і побачити, як розпорядники коштів використовували гроші", – зазначив він.

Законопроект пропонує зобов’язати розпорядників коштів державного та місцевого бюджету, суб’єкти господарювання державної та комунальної власності, фондів загальнообов’язкового державного страхування та органи Пенсійного фонду щоквартально оприлюднювати на спеціальному єдиному веб-порталі інформацію про використання публічних коштів.

В. Таран підкреслив, що чиновники повинні працювати більш прозоро.

На думку заступника директора з організаційного розвитку Центру політичних студій та аналітики Ольги Будник, прийняття даного закону допоможе представникам громадськості посилити контроль щодо використання коштів на місцях.

Експерт зазначила, що Центр політичних студій та аналітики проаналізував інформацію про відкритість використання бюджетних коштів у 16 містах заходу, центру і півночі України. За словами О. Будник, практично скрізь бюджетний процес проходить непрозоро.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: