fbpx
Політика

Відносини України з Євросоюзом та ТЗ надалі будуть залежати від економічної складової – Олег Зарубінський

 Економічна складова є зараз вирішальною у подальшій співпраці України з Євросоюзом та Митним союзом, і підтримувати добрі відносини з нашою державою зацікавлені як європейські країни, так і Росія, заявляє народний депутат Олег Зарубінський (фракція Партії регіонів).

 "Що стосується реальних наших відносин з Євросоюзом і що стосується зацікавленості Єврокомісії, Європарламенту, європейської спільноти щодо підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС, то, на мій погляд, у них не менше інтересу в цьому, ніж в Україні", – цитує О. Зарубінського прес-служба Партії регіонів.

 При цьому він зазначив, що політика ЄС щодо Східного партнерства включає в себе взаємодію з 6 країнами – Україною, Молдовою, Білоруссю, Азербайджаном, Вірменією та Грузією. "І ось що випливає з політики східного сусідства Євросоюзу: Білорусь на околиці, Вірменія вже заявила, що вона підписує договір з МС. І якщо Брюссель раптом не підпише Угоду про зону вільної торгівлі з Україною, то можна сказати, що величезний напрямок, величезна складова всієї політики Євросоюзу зазнає краху. Я думаю, що в цьому не зацікавлені ні реальні локомотиви ЄС, такі як: Німеччина і Франція, ні європейські чиновники", – зазначив депутат.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 "І тому ще раз хочу підкреслити, що ключові моменти – це моменти адаптації українського законодавства до законодавства Європейського Союзу", – підкреслив О.Зарубінський.

 Парламентарій також нагадав, що є підписана і вже ратифікована угода про зону вільної торгівлі і з країнами СНД, зокрема, з Росією. Перший його варіант був підписаний ще в 1994 році, а оновлений в 2011. У 2012 він був ратифікований українською і російською сторонами. При цьому народний депутат сказав, що у виборі подальшого зовнішньополітичного вектора Україна повинна орієнтуватися на простір, де соціальна політика стоїть на першому місці.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "При населенні Євросоюзу 7% від планетарного населення він займає чверть всього світового виробництва товарів. Але ключовий момент у нас рідко називається, можливо, не всі це навіть знають: у ЄС на 7% населення планети припадає 50 % всіх соціальних витрат. У всьому світі по 50 % витрат припадає на 28 країн Європейського Союзу", – повідомив він.

 О.Зарубінський також переконаний, що Росія не зацікавлена ​​розривати тісні економічні зв’язки з Україною.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: