fbpx
Політика

Угода про асоціацію. Головною метою є європейські стандарти життя – Олександр Єфремов

 Питання про євроінтеграцію України зараз не стоїть на порядку денному, мова йде лише про європейські стандарти життя, заявляє лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

 " Всі ми хочемо краще жити. У Європі визнані високі стандарти, починаючи з якості продуктів харчування і закінчуючи рівнем медичного обслуговування та системи освіти. А це, своєю чергою, говорить і про рівень життя країн співдружності. Підписання договору про асоціацію з Євросоюзом дасть можливість Україні впроваджувати і у себе такі високі стандарти життя населення", – сказав О.Єфремов в ході медіа-конференції на телеканалі "ЛОТ" у вівторок у Луганську, повідомляє сайт Луганської облорганізаці "Партії регіонів".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 За словами О.Єфремова, країні вигідна імплементація законодавчої бази і прилучення до європейського торговельного простору, але, в той же час Україна не збирається припиняти відносини зі своїм східним партнером – Росією, яка хоч і не схвалює дії України щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС, але в той же час продовжує приводити власне законодавство у відповідність з європейськими нормами.

 Політик зазначив, що після підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україні доведеться імплементувати близько 20 тис. стандартів. "Це велика і витратна робота. Але якщо ми хочемо жити краще, у нас немає іншого виходу", – підкреслив О.Єфремов.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 "Якщо євростандарти не заважають Росії будувати спільно з Францією літаки, як вони можуть перешкодити Україні будувати ракетні двигуни або створювати будь-яку іншу продукцію? Кожна країна, яка торгує з Європою, має відповідні сертифікати. Інша справа, що при підписанні Угоди про асоціацію Україна, як і Європа, може зі свого боку робити застереження. У першу чергу це стосується перехідного періоду для українських підприємств для впровадження нових стандартів", – зазначив народний депутат.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: