fbpx
Інновації

“ОСББ – це добре, але не панацея від усіх бід”, – Кучеренко

 Сьогодні, 10 серпня, в інформаційному агентстві «Українські новини» відбулася прес-конференція на тему: "Чи впливає громадськість на реформування ЖКГ?".

 Спікерами на даній прес-конференції були: Олексій Кучеренко (голова Спілки власників житла України), Олексій Орловський (директор програми "Громадянське суспільство і належне управління" Міжнародного фонду "Відродження") і Михайло Березовчук (заступник голови Спілки власників житла Києва).

 У рамках прес-конференції піднімалося питання про ОСББ (Товариство власників багатоквартирного будинку), Олексій Кучеренко розповів, що можна чекати від даної зими і як бути з ЖЕКами.

 Спікери на прес-конференції намагалися донести головну думку, що змусити насильно людей створити ОСББ – неможливо, так як ОСББ – це суспільство, яке створюється за згодою мешканців і виключно у тому випадку, якщо вони цього хочуть. Варто відзначити, що в рамках прес-конференції намагалися висвітлити і ще одну тему: справа в даний момент йде таким чином, що наша держава уникає втручання у справи, які намагаються робити його ж мешканці. Виходить наступне: держава чи просто не виділяє жодних коштів у сферу ЖКГ, або виділяються кошти вкрай малі. А сфера ЖКГ – одна з тих сфер, яку треба реформувати в найкоротші терміни. «Якщо хтось думає, що без грошей можна провести дану реформу, то це просто наївна людина, яка гальмує процес», – сказав Олексій Кучеренко.

 Однак Олексій Кучеренко вважає, що при тому що в ОСББ є безліч плюсів, вони все одно не є панацеєю від бід. Єдиний вихід – реформа ЖКГ.

 На питання про ЖЕКи Олексій Кучеренко сказав, що їх «прибирати» не можна, так як в Україні немає іншої структури, яка буде виконувати всі функції ЖЕКу. Єдине, що можна зробити, то це змусити їх працювати належно.

 Ну і врешті залишається сказати про те, що Олексій Кучеренко з впевненість заявив про те, що дану зиму ми переживемо. Зрозуміло, будуть наслідки, але про них ми зможемо судити і говорити вже тільки навесні.

Читайте також: