Олександр Жуков прийнятий до лав МОК

 Президент ОКР Олександр Жуков став членом Міжнародного олімпійського комітету. Дане рішення було ухвалене сьогодні, 10 вересня, в ході голосування 125-й сесії МОК, яка відбулася в Аргентині.

 Як повідомляє агентство РІА «Новости», за російського кандидата проголосували 63 особи. Проти Олександра Жукова проголосували 29 осіб. Ще два члени Міжнародного олімпійського комітету утрималися від голосування.

Related Post

 Зазначимо, що Жуков подав заявку в МОК 27 червня. Тоді президент ДКР відмовився коментувати свої шанси на призначення. Нагадаємо, що до призначення Олександра Жукова, в Міжнародному олімпійському комітеті Росію представляли три члени: Шаміль Тарпіщев, Віталій Смирнов і Олександр Попов.

 «Членство в МОК дає можливість впливати на рішення, що приймаються комітетом. Олімпійський комітет Росії є одним з найвпливовіших з точки зору кількості спортсменів і тих результатів, які вони демонструють», – прокоментував своє призначення Олександр Жуков. Відзначимо, що в даний момент кількість членів МОК становить 115 осіб.

 За матеріалами: kp.ru

Leave a Comment