fbpx
Без категорії

Олександр Жуков прийнятий до лав МОК

 Президент ОКР Олександр Жуков став членом Міжнародного олімпійського комітету. Дане рішення було ухвалене сьогодні, 10 вересня, в ході голосування 125-й сесії МОК, яка відбулася в Аргентині.

 Як повідомляє агентство РІА «Новости», за російського кандидата проголосували 63 особи. Проти Олександра Жукова проголосували 29 осіб. Ще два члени Міжнародного олімпійського комітету утрималися від голосування.

 Зазначимо, що Жуков подав заявку в МОК 27 червня. Тоді президент ДКР відмовився коментувати свої шанси на призначення. Нагадаємо, що до призначення Олександра Жукова, в Міжнародному олімпійському комітеті Росію представляли три члени: Шаміль Тарпіщев, Віталій Смирнов і Олександр Попов.

 «Членство в МОК дає можливість впливати на рішення, що приймаються комітетом. Олімпійський комітет Росії є одним з найвпливовіших з точки зору кількості спортсменів і тих результатів, які вони демонструють», – прокоментував своє призначення Олександр Жуков. Відзначимо, що в даний момент кількість членів МОК становить 115 осіб.

 За матеріалами: kp.ru

Читайте також: