fbpx
Без категорії

Обрали нового президента МОК

Новим президентом Міжнародного олімпійського комітету на сьогоднішньому засіданні обрали голову Олімпійської спортивної конфедерації Німеччини, олімпійського чемпіона Томаса Баха. 59- річний фахівець змінить на посту глави МОК Жака Рогге (Бельгія), який очолював міжнародну організацію протягом 12 років.

Обрання Баха не стало сенсацією у світовому спортивному співтоваристві – він вважався найбільш вірогідним претендентом на цей пост. Томас Бах – перший в історії голова МОК, який сам має титул чемпіона Олімпійських ігор – в 1976 році він виграв золоту медаль у командних змаганнях з фехтування на рапірах.

У другому турі голосування, що відбувся сьогодні, 10 вересня, в Буенос- Айресі (Аргентина), Томас Бах залишив позаду п’ятьох суперників, зокрема й українського рекордсмена світу зі стрибків з жердиною Сергія Бубку.

Крім олімпійського золота в активі Томаса Баха золота, срібна і дві бронзові медалі світових першостей. До складу МОК він увійшов 22 роки тому, кілька разів займав пост віце -президента Міжнародного олімпійського комітету.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: