fbpx
Економіка

«Міська електричка» у Києві стане комунальним підприємством

 Київська міська державна адміністрація (КМДА) прийняла рішення виділити проект "Міська електричка" в окреме комунальне підприємство з подальшим форматуванням його в партнерський проект із залізницею, повідомила прес – служба КМДА з посиланням на заступника її голови Михайла Костюка.

 За його словами, таке рішення прийнято з метою переглянути підхід до організації роботи кільцевої електрички, зробити чіткою і зрозумілою економіку її роботи. Крім того, в контактний центр надходять скарги громадян, що свідчать про необхідність технічного вдосконалення.

 "Також цей крок дозволить не обтяжувати "Київпастранс" невластивим для нього видом громадського транспорту", – зазначив М.Костюк.

 Він також повідомив, що столична влада виробила фінансування і погодила процедуру ремонтних робіт поїздів міської електрички, до 17 вересня її графік буде поетапно відновлений.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Згідно з повідомленням, головною проблемою невиходу на лінію міських електричок залишається наднормативний знос поїздів – деякі з них експлуатуються понад 30 років, через що щомісяця з міськбюджету додатково витрачається близько 3 млн грн на їх ремонт та утримання.

 "Тому столична влада розглядатиме можливість заміни рухомого складу, який був би менш витратним, а також адаптованим до міських умов. Своєю чергою, це дозволило б зменшити навантаження на міський бюджет", – наголошується в повідомленні.

 Як повідомлялося, до кінця серпня за маршрутом київської міської електрички курсували вісім електропоїздів, тоді як на балансі КП "Київпастранс" знаходиться 12 електропоїздів.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 При цьому станом на 28 серпня заборгованість "Київпастрансу" перед ПЗЗ за технічне обслуговування рухомого складу становила 3945000 грн, загальна заборгованість "Київпастрансу" за ремонт, техобслуговування і використання інфраструктури перед ПЗЗ – 61758000 грн.

 Рух міської електрички було відкрито у серпні 2009 року. Проект налічує 15 станцій, щодоби перевозиться близько 50,5 тис. пасажирів.

 Дохід від перевезень міською електричкою наразі становить близько 1 млн грн на місяць, з них половина направляється ПЗЗ на техобслуговування рухомого складу.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: