fbpx
Суспільство

Київ прийме Міжнародний фестиваль клаптикового шиття

 З 12 по 16 вересня 2013 року в галереї «Соборна» відбудеться 3-й міжнародний фестиваль клаптикового шиття «Київська Клаптева мозаїка – 2013». Варто відзначити, що у виставковій програмі фестивалю будуть представлені колективні роботи майстрів в стилі «печворк», – клаптева шиття.

 У Києві майстрині – учасниці представлять свою роботу під назвою «Фестивальна вулиця». Довжина «Фестивальної вулиці» – 16 метрів 40 см, полотно складається з 82- х клаптевих блоків, які були надіслані з Туреччини, Німеччини, Росії, Естонії, Литви, України, Латвії та США. Глядачам буде представлено «Печмобіль» – єдиний в Україні клаптевий тюнінг автомобіля. Крім того, всім бажаючим можна буде ознайомитися з роботами майстринь зі Львова, Єкатеринбурга, Твері і Реклінгхаузена, а також з інших країн. Додамо, що на фестивалі для всіх гостей також заплановано проведення навчальних майстер-класів з клаптиків шиття.

Читайте також:  Рік тому поблизу Бахмута загинув 27-річний Дмитро Коцюбайло , знаний як “Да Вінчі”

 Засновники «клаптикового фестивалю» Ірина Лукашенко та Ірина Кривонос зайнялися клаптевим шиттям тільки після виходу на пенсію. Першим кроком для Лукашенко і Кривоніс стало створення веб-сайту, присвяченого даному ремеслу. Шиття засновники фестивалю любили ще з самого дитинства, і в нових життєвих обставинах клаптикове шиття стало для них основним заняттям. У той час в російськомовному Інтернеті було небагато ресурсів на цю тему. Саме тому на форумі «клаптикового веб-сайту» стали з’являтися все нові й нові знайомі по захопленню.

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

 Варто відзначити, що на сьогодні зусиллями організаторів – Лукашенко і Кривоніс, а також їх помічниць – були проведені 2 міжнародних фестивалі «Клаптева Мозаїка» в Севастополі (Україна) і Ризі (Латвія), а також 5 міжнародних виставок лялькових клаптевих ковдр в Ризі, Нарві, Санкт-Петербурзі, Києві, Дніпропетровську, Кіровограді та Вельтховені (Голландія).

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: