Карла дель Понте: «Удар по Сирії тільки погіршить ситуацію в країні»

Член Комісії при ООН з розслідування можливих порушень прав людини в Сирійській Арабській Республіці (САР) Карла дель Понте вважає, що зовнішнє втручання в конфлікт у Сирії "призведе лише до нових жертв".

На її думку: "Переговори – єдиний можливий вихід для сирійського народу. І я сподіваюся, що вони почнуться якнайшвидше, поки не стало надто пізно". Про це колишній генеральний прокурор Швейцарії заявила, виступаючи на прес-конференції в Женеві. Карла дель Понте зауважила, що за два роки роботи Комісії, членом якої вона є, було зібрано багато доказів військових злочинів і злочинів проти людяності, скоєних обома сторонами конфлікту в Сирії.

Що ж до повідомлень опозиції про використання хімічної зброї урядовими силами в передмісті Дамаска 21 серпня, дель Понте закликає дочекатися результатів розслідування , яке проводять на місці інспектори ООН, а вже потім встановлювати відповідальних за цей злочин осіб.

Related Post

У Женеві проходить конференція з хімзброї і серед запрошених знаходяться очевидці серпневої атаки в районі сирійського міста Гута, де і було застосовано хімзброю. На думку незалежних експертів, докази та свідчення очевидців вказують на те, що за атакою стоїть опозиція.

За словами відомого американського юриста Кертіса Добблера, слід звернути увагу на такі питання: «Чому атаку не помітили жителі сусідніх районів, хоча в цей день була вітряна погода? Чому ніхто не бачив машин швидкої допомоги, хоча на кадрах лікарі надавали допомогу тисячам постраждалих? Чому самі лікарі у Гуті нічого не чули про атаку. Звідки в покинутому місті стільки дітей? Чому їх батьки виявилися жителями Латакії, які за тиждень до атаки заявили про їх зникнення? І чому в якості доказів вини уряду використовуються фотографії загиблих на війні в Іраку в 2003 -му?».

Карла дель Понте: «Удар по Сирії тільки погіршить ситуацію в країні» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment