fbpx
Інновації

Збройні сили України можна перевести на танк «Оплот» за 20 років – думка експерта

 Українську армію можна повністю «пересадити» на бойову машину «Оплот» за 20 років. Про це в ході прес-конференції заявив Михайло Борисюк, генеральний конструктор бронетанкобудування України (1990-2011 рр.).

 За його словами, такий варіант можливий за умови чіткої державної політики та стабільного фінансування українського оборонпрому. Саме в такому випадку Збройні сили України приблизно за 20 років можна повною мірою оснастити танком «Оплот». На думку експерта, це дозволить армії захищати свою країну.

 «Для цього достатньо, щоб ми поставляли 10 танків на рік для армії», – стверджує Борисюк.

 Зокрема, зараз у Франції для потреб армії випускається по 7-8 танків на рік. Таким чином, міркує Борисюк, у Франції підтримують вітчизняного виробника і оснащують свою армію країни. Про це повідомив Валентин Бадрак, голова Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння.

 За його словами, міністерству оборони краще мати в розпорядженні меншу кількість танків, але сучасних.

 «Тому, безумовно, владі необхідно займатися подальшим випуском танків "Оплот" для потреб нашої країни», – додав Борисюк.

 Раніше повідомлялося, що Україна в змозі експортувати в інші країни до 200 одиниць бронетехніки вітчизняного виробництва на рік. Зокрема, бронетранспортери, легкі броньовані машини і танки.

 Нагадаємо, що раніше в ході візиту на завод імені Малишева ( Харків) представникам Королівської Тайської армії на чолі з головнокомандувачем бронетанкових військ Бунсантіном Сансаватом українські фахівці представили серійний танк «Оплот». Ще у вересні 2011 року «Укрспецекспорт» і Королівська Тайська армія уклали контракт з постачання до Таїланду 49-ти одиниць танка «Оплот». Вартість контракту – більше 200 мільйонів доларів США.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: