fbpx
Економіка

Експорт українських продуктів харчування з початку року збільшився на 35%

 З початку року Україна наростила експорт продуктів харчування і готової продукції на 35 %. Значно збільшилися поставки за кордон вітчизняного м’яса птиці, яєць та борошна. У той же час Міністерство аграрної політики та промисловості України, щоб розширити географію поставок продуктів харчування, визначило 30 найбільш перспективних закордонних ринків. Саме з ними відомство планує розвивати тіснішу співпрацю.

 «Ми стали потужним гравцем на світовому ринку промисловості. І наше завдання – бути максимально присутніми на ринках якомога більшої кількості країн. Для цього ми проаналізували і визначили для себе 30 країн, ринки яких є найпріоритетнішими для нас. І спільно з Міністерством закордонних справ відпрацьовуємо всі можливі шляхи, щоб розширити свою присутність там», – заявив міністр аграрної політики і промисловості Микола Присяжнюк.

 У той же час, за словами чиновника, експорт борошна за 7 місяців 2013 збільшився в 2 рази, в 2,5 рази зросли поставки м’яса птиці, на третину – яєць. Такого позитивного результату, на думку Миколи Присяжнюка, вдалося домогтися завдяки виваженій державній політиці та відкриттю нових ринків збуту, у тому числі європейських. А підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом дозволить Україні в рази наростити експорт вітчизняної продукції харчування, – додав міністр.

 Також Микола Присяжнюк нагадав, що основними імпортерами української сільгосппродукції на сьогодні залишаються Росія, Індія, Єгипет, Туреччина, Іспанія, Італія. У той же час вітчизняним експортерам вдалося вийти на ринки Японії, Тайваню, Південної Кореї, Об’єднаних Арабських Еміратів, Південно-Африканської Республіки та інших країн.

 За матеріалами: minagro.gov.ua

Читайте також: