fbpx
Політика

Експерти встановили, що вибух на НПЗ у Венесуелі був актом саботажу

У Венесуелі викликали бурхливе обговорення оприлюднені результати розслідування минулорічного вибуху на нафтопереробному заводі "Амуай", в результаті якого загинули 42 людини.

Як заявив міністр нафтової і гірничорудної промисловості Рафаель Рамірес, який і озвучив дану доповідь, за твердженнями експертів, що займалися з’ясуванням всіх деталей інциденту, вибух був актом саботажу.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

"У доповіді представлені докази того, що цілеспрямований акт саботажу призвів до вибуху, який мав жахливі наслідки для народу та країни, – сказав міністр і пояснив далі. – Вибух стався через великий виток газу, в результаті якого на місці аварії за 10 хвилин сформувалася величезна газова хмара, після чого стався вибух".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За словами Раміреса, влада Венесуели вирішила істотно збільшити зону безпеки на нафтопереробному комплексі, для чого буде потрібно знести дві тисячі житлових будинків.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: