fbpx
Політика

Держдума в найближчі дні обговорить кандидатуру Голікової на пост голови Рахункової палати РФ

Держдума РФ в найближчі дні проведе обговорення і голосування з питання призначення Тетяни Голікової на пост нового голови Рахункової палати.

Кандидатура Голікової була внесена президентом Володимиром Путіним. Перед голосуванням Голікова проведе консультації з парламентськими фракціями і вже відомо, що першими будуть депутати від КПРФ і ЛДПР. Фракція «Єдина Росія» вже повідомила, що підтримує це призначення.

В даний час Тетяна Голікова займає посаду помічника президента Путіна. Перед цим вона очолювала МОЗ, а до того більше 17 років працювала в Міністерстві фінансів Росії. Практично, саме Голікова писала головний фінансовий закон країни.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

"Все, чим я займалася в Міністерстві фінансів – це був бюджет, його формування, його представлення парламенту, його захист в парламенті, і все, що з цим пов’язано. І потім реалізація. І, загалом, я добре уявляю, як це відбувається, тільки тепер це має бути з іншого боку", – каже Тетяна Голікова.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Якщо депутати схвалять її кандидатуру, Голіковій належить реформувати Рахункову палату. На допомогу їй запропонована кандидатура Віри Чистової, яка також займалася фінансами, спочатку в Міноборони, потім у Мінфіні. Останні три роки вона є міністром фінансів Москви.

Держдума в найближчі дні обговорить кандидатуру Голікової на пост голови Рахункової палати РФ (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: