fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. Україна-Англія. Порядок у Київ охоронятимуть близько 3 тисяч правоохоронців

  Під час проведення футбольного матчу між національними збірними командами України та Англії на НСК "Олімпійський" у Києві громадський порядок охоронятиме близько 3 тисяч правоохоронців.

Як повідомляє відділ зі зв’язків з громадськістю ГУМВС України в м. Києві, під час цього заходу на прилеглій до НСК території і в центральній частині міста на охорону громадського порядку столичною міліцією буде задіяно близько 3 тис. співробітників міліції і військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху транспорту та пішоходів, зокрема вільного пересування вболівальників до НСК "Олімпійський", в Державтоінспекції звернулися до водіїв з проханням не залишати транспорт з порушенням правил, а також з 8:00 вівторка не паркувати автотранспорт на тротуарах вулиць Фізкультури, Великої Васильківської, Жилянської, Ш.Руставелі, Саксаганського та Еспланадної, на бульварі Л. Українки від вулиці Госпітальної до провулка Щорса, а також на вулиці Димитрова від вулиці Анрі Барбюса до вулиці В. Васильківської.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За деякими даними, на футбольний матч очікується приліт близько 2 тис. англійських уболівальників. У той же час за інформацією аеропорту "Бориспіль", у вівторок чартерні рейси з Великобританії не заплановані і, швидше за все, вболівальники прилетять регулярними рейсами. В аеропорту "Жуляни" також не очікують чартерних рейсів.

Разом з тим , газета "Сегодня" з посиланням на столичний главк міліції повідомляє, що до Києва прибудуть 7 поліцейських з Англії. "Вони проконсультують наших міліціонерів, як поводитися з їх фанами: що їм можна говорити, як заспокоїти. Так вже було під час проведення Євро -2012", – зазначили в міліції.

Газета "Вісті " повідомляє, що після бійки між українцями та англійськими футбольними фанатами в одному з кафе в центрі Києва  що сталася в неділю ввечері, заклади, розташовані біля НСК "Олімпійський" створюють мобільні групи реагування для запобігання конфліктних ситуацій. В деякі ресторани запросили наряди "Беркута".

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Як повідомлялося, 8 вересня о 22:00 в одному з кафе в центрі Києва сталася бійка між українцями та англійськими футбольними фанатами. В результаті бійки травми отримали троє британців – із забоями голови і ушкодженнями рук вони були госпіталізовані.

Разом з тим, іноземці відмовилися від написання письмової заяви до міліції.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Розпочате кримінальне провадження.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: