fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Втеча Мельника. Українські дипломати не отримували інформацію про затримання екс-ректора Податкової академії – МЗС

 У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що до посольства і консульства України в США не надходила інформація про затримання колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника в США.

 "За повідомленням наших консульських установ у США, жодної інформації про затримання вказаного громадянина в посольство і консульські установи України не надходило", – сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок.

 Він додав , що МЗС не може підтвердити або спростувати знаходження П.Мельника в США, оскільки це питання лежить в компетенції правоохоронних органів двох країн.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Як повідомлялося, екс – ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара розміром 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій вуз.

 1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 7 серпня на екс – ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник став першою високопоставленою особою і першим арештантом в Київській області, щодо якої було застосовано такий спецзасіб.

 Тим часом, 9 серпня стало відомо, що П.Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: