fbpx
Право

Володимир Жириновський відсудив у депутата Держдуми Іллі Пономарьова 50 тисяч рублів

Савеловський суд Москви частково задовольнив позовну заяву Володимира Жириновського до депутата Державної думи Російської Федерації Іллі Пономарьова, який стверджував, що лідер Ліберально-демократичної партії Росії фіктивно розлучився зі своєю дружиною, щоб не вказувати в податковій декларації її доходи. Про це у вівторок, 10 вересня, повідомляють ЗМІ, посилаючись на прес -службу Савеловського суду. 

У суді не вказали суму стягнутої на користь Володимира Жириновського компенсації. Подробиць про рішення суду в прес-службі також не повідомили.

Ілля Пономарьов пояснив представникам ЗМІ, що суд з нього стягнув п’ятдесят тисяч рублів, хоча вимоги лідера ЛДПР становили три мільйони. Проте відповідач має намір оскаржити рішення суду і високо оцінює шанси на успіх в Апеляційній інстанції. 

Крім Іллі Пономарьова відповідачем за позовом була газета «Комсомольська правда», яка надрукувала слова депутата Держдуми. Журналісти не уточнюють, яке рішення суд прийняв щодо газети.

Приводом для подачі позовної заяви до суду послужила заява Іллі Пономарьова, в якій він звинуватив Володимира Жириновського в фіктивному розлученні з дружиною. Парламентарій вважав, що лідер ЛДПР має намір приховати частину належного йому майна, зареєструвавши його на формально колишню дружину. Після розлучення вносити її майно в свою податкову декларацію про доходи Володимиру Жириновському вже не довелося б. 

Лідер ЛДПР спростовув інформацію про своє розлучення. За його словами, він перебуває з дружиною в церковному шлюбі, а відомості про доходи своєї дружини вносив в декларацію про доходи за власною ініціативою. Заяву Іллі Пономарьова Жириновський визнав такою, ганьбить його честь, гідність і ділову репутацію.  

За матеріалами: lenta.ru  

Читайте також: