fbpx
Політика

Вибори-2012. Система відеоспостереження себе не виправдала – Рахункова палата

  Рахункова палата України заявляє про неефективність витрачання 955 300 000 грн, виділених на встановлення системи відеоспостереження на парламентських виборах 2012 року.

"На створення і функціонування системи відеоспостереження на виборчих дільницях під час виборчої кампанії 2012 року неефективно витрачено 955 300 000 грн, оскільки, за даними ЦВК, отримані відеоматеріали практично не використовувалися", – повідомляє прес -служба Рахункової палати у вівторок.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

"Враховуючи те, що застосування відеоспостереження під час наступних виборчих кампаній або в будь-який інший спосіб чинним законодавством не передбачено, подальша доля даної системи залишається не визначеною. На сьогодні її технічні компоненти вартістю 195 900 000 грн передано на зберігання до місцевих державних адміністрацій", – наголошується в повідомленні.

Крім того, як підкреслює прес -служба, на виборах-2012 функції головного розпорядника коштів, виділених на проведення волевиявлення, Центрвиборчком "виконав не належним чином", допустивши завищення витрат на 7,4 млн грн і неефективне використання 15 700 000 грн.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У повідомленні наголошується, що в цілому на вибори було витрачено 1 млрд 11 млн грн.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: