fbpx
Політика

Вашингтон готовий відкласти удар по Сирії

Американський президент Барак Обама повідомив журналістам про нинішню позицію Вашингтона щодо сирійського питання у зв’язку з новою ініціативою Москви про передачу контролю над сирійською хімічною зброєю під контроль міжнародного співтовариства.

За словами глави Білого дому, у Вашингтоні вважають за краще дипломатичне врегулювання ситуації. "Якщо міжнародне співтовариство отримає механізм контролю над хімічною зброєю в Сирії, що піддається перевірці і реалізовується, то я цілком за це", – заявив Барак Обама і додав, що раніше вже говорив про це з президентом Росії Володимиром Путіним, а також дав доручення держсекретарю США Джону Керрі продовжити діалог на цю тему з російською стороною.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Втім, як зазначили журналісти, з його висловлювань не було зрозуміло, що конкретно має на увазі американський президент, нову ініціативу або сирійську тему в цілому. Із слів Обами можна зробити висновок, що якщо Башар Асад відмовиться від хімічної зброї, удар по Сирії буде відкладений. "Ми повинні продовжувати тиснути на Сирію, і я буду говорити про це в завтрашньому зверненні до нації", – сказав глава Білого дому, додавши, що готовий розглядати будь-яку можливість, що дозволяє уникнути військової акції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Крім того, Обама поки не вирішив, чи варто використовувати військову силу проти Сирії, якщо конгрес проголосує "проти" і може зробити це після майбутнього голосування в конгресі.

Між тим, стало відомо, що голосування в сенаті США щодо резолюції, яка санкціонує застосування Сполученими Штатами військової сили проти урядових сил президента Башара Асада, перенесено з середи, 11 вересня, на пізнішу дату, яка поки що не визначена.

Вашингтон готовий відкласти удар по Сирії (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС. Відео: rutv.ru

Читайте також: