fbpx
Право

Іноземних прокурорів цікавить досвід реформування прокуратури в Україні

Учасники конференції Міжнародної асоціації прокуратури зацікавлені в досвіді України з реформування органів прокуратури.

Зокрема, прокурорів з різних країн зацікавили досягнення та досвід України на шляху реформування системи прокурорських органів, а саме – глибина скоєних у досить стислі терміни реформ та їх подальший розвиток.

На відкритті конференції виступив генеральний прокурор України Віктор Пшонка та його колеги з Великобританії, Сінгапуру і Китаю. Зазначимо, що виступи прокурорів з України та інших держав були присвячені головній темі міжнародної конференції «Прокурор і верховенство закону». У своєму виступі Віктор Пшонка поінформував усіх присутніх про успіхи України в плані проведення реформ прокуратури.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Генпрокурор України підкреслив, що прокурор – це представник держави для якого основним пріоритетом є права людини.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив також і про технічні досягнення в роботі прокуратури в Україні. Зокрема, Пшонка розповів всім присутнім про введення в країні Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Прорив у обліково-реєстраційній системі в останні 9 місяців – завдяки введенню Єдиного реєстру досудових розслідувань. Україна вийшла на новий рівень зі збору та зберігання електронних даних з усіх куточків країни. Зокрема, це знижує людський фактор, який дуже часто втручається в оформлення даних про злочин», – пояснив генпрокурор.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Крім того, Віктор Пшонка запевнив колег, що в 2013 році в апеляційному порядку українськими прокурорами було оскаржено в 5 разів менше рішень суду у кримінальних процесах, ніж у 2012 році (за старим законодавством 1960 року).

За матеріалами: УНН

Читайте також: