fbpx
Футбол

ФІФА буде тиснути на Росію, щоб послабити закон про ЛГБТ-спільноти

 ФІФА збирається чинити тиск на Росію і Катар. Мета такого ходу – послабити в цих двох державах дію законів, які обмежують свободи сексуальних меншин.

 З такою ініціативою виступили керівник організації «Футбол проти расизму» Піар Поуар, а також екс – голова Англійської асоціації футболу Девід Бернштейн. Футбольні чиновники зробили це для того, щоб обговорити питання обмеження свобод ЛГБТ-спільнот на черговій сесії Міжнародного олімпійського комітету в Буенос-Айресі.

 Нагадаємо, що в 2018 і 2022 роках фінальні турніри чемпіонату світу з футболу візьмуть Росія і Катар відповідно.

 «Катар – одне з тих небагатьох держав, де гомосексуалізм, як і раніше, є незаконним, а щодо Росії є деякі питання за новим законом про ЛГБТ-спільноти. Питання стосуються громадянських прав», – заявив Піар Поуар.

 За його словами, спортсмени та вболівальники всіх віросповідань, національностей, а також будь-якої орієнтації не повинні жодною мірою відчувати себе ущемленими, коли відправляться до Росії або Катару на чемпіонат світу.

 «Ми повинні бути впевнені в цьому. Сподіваємося, що футбол стане для цих країн двигуном соціальних змін», – підсумував Поуар.

 За матеріалами: sports.ru

Читайте також: