fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Сирія отримує російську зброю через закритий український порт Октябрськ – американська преса

 За результатами звітів незалежних досліджень компанії C4ADS, через порт в Миколаївській області України проводяться поставки російської зброї в гарячі точки планети. На думку аналітиків, через спеціальний порт закритого типу Октябрськ російську зброю поставляється також і до Сирії. Про це повідомляє американське видання Washington Post.

 Як зазначається у виданні, в роки «Холодної війни» даний порт був ключовим пунктом поставок зброї союзникам СРСР. Місто залишається закритим і до наших днві. Незважаючи на те, що він перебуває на українській землі, заправляють у ньому росіяни, говорить видання.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Аналітики вважають, що в процесі переправлення зброї в порти Сирії використовують як величезні суховантажі, так і невеликі кораблі. В основному кораблі ходять під прапорами Лівану та Сирії. Згідно з отриманим звітом, одну з найважливіших ролей у постачанні зброї до Сирії грає компанія Kaalbye Group, яка володіє кількома судами. Відзначається, що кораблі даної компанії в жовтні 2012 року в Октябрську забирали частини ракетних установок комплексу С-300, призначених для Венесуели.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За матеріалами: newsru.com

Читайте також: