fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Прокуратура має встановити замовників інциденту 19 серпня біля Київради – вимога опозиції

  Опозиція вимагатиме від прокуратури встановити не тільки виконавців, а й замовників інциденту 19 серпня біля Київради.

 "Ми вимагаємо встановити не тільки виконавців злочину, а саме тих міліціонерів, які били народних депутатів… не давали нам, як членам парламенту, виконати свої професійні обов’язки і прийти на засідання Київради, але ми вимагаємо встановити і замовників, це найважливіше", – сказав голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у понеділок після допиту у слідчому відділі прокуратури Києва.

 Депутат підкреслив, що опозиція вимагає встановити "роль і місце президента, голови МВС, чи давав він вказівку своїм підлеглим, секретаря РНБО, тобто всіх осіб, хто був задіяний у цьому процесі".

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 При цьому А.Яценюк підкреслив, що виконавці даного інциденту "зрозумілі" .

 "Їх особи зафіксовані журналістами, а от замовників не видно", – додав він.

 "Це те, про що я говорив у своїх свідченнях слідчому прокуратури, і це те, що ми будемо вимагати від генерального прокурора України", – сказав А.Яценюк,  повідомивши, що має намір зустрітися особисто з генпрокурором з даного питання.

 Пояснюючи свої доводи, А.Яценюк сказав: "Жоден міліціонер не буде вести себе так нахабно, без прикриття, а прикриття – це його безпосередній начальник. Хто конкретно дав вказівку заблокувати всі входи до Київради? Хто конкретно дав вказівку не пропускати народних депутатів? прізвище!".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Як повідомлялося, опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, тому блокує її пленарні засідання. При цьому народні депутати, обрані до столичних мажоритарних округів, заявили, що опозиція дозволить проведення Київради тільки в тому випадку, якщо Верховна Рада призначить позачергові місцеві вибори в столиці.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: