fbpx
Інновації

Поліграфкомбінат «Україна» передали Нацбанку

Кабінет міністрів України передав цілісний майновий комплекс держпідприємства «Поліграфічний комбінат "Україна"» (м. Київ) із сфери управління міністерства фінансів у розпорядження Національного банку України (НБУ).

Відзначимо, що відповідне розпорядження № 667- р Кабінет міністрів прийняв 21 серпня 2013 року, а текст документа розміщено на офіційному сайті уряду України.

У розпорядженні Кабміну вказується, що це рішення набуває чинності разом із законом про повернення контролю держави та виробництва держпідприємствами бланків і документів, що вимагають використання спеціальних елементів захисту.

Додамо, що вищевказаний закон був підписаний Віктором Януковичем 23 липня 2013 року. Як зазначено в тексті документа, закон набуває офіційної чинності рівно через 30 днів після його офіційного опублікування. Цей документ був опублікований в офіційному виданні «Голос України» 26.07.2013 в № 137.

Саме цим законом контроль виробництва всіх бланків та документів з елементами захисту передається державним підприємствам, які входять до сфери управління Національного банку України.

Зокрема, під контроль НБУ передається виробництво бланків документів, які передбачені в законі «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус». Виходить, «під крило» НБУ передали виробництво бланків паспортів громадянина України, а також бланків документів, які підтверджують спеціальний статус особистості.

Раніше АМКУ скасував результати конкурсу на закупівлю біометричних паспортів у консорціуму «ЄДАПС». Замість нього, замовлення на виробництво віддали поліграфкомбінату «Україна».

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: