fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Названа одна з можливих причин невдалого старту “Булави”

 Сьогодні, 9 вересня, стала відома одна з можливих причин збою в роботі балістичної ракети морського базування «Булави», яка минулої суботи затонула в акваторії Білого моря. Швидше за все, неполадки були пов’язані з системою вимірювання вектора тяги двигунів. Про це повідомляють представники Міністерства оборони РФ.

Відзначимо, що раніше для з’ясування причин події була створена спеціальна комісія, керівником якої був призначений головнокомандувач ВМФ Віктор Чирков. За даними відомства, експертам швидко вдалося розібратися в проблемі, і саме тому був зроблений висновок про дану несправність ракети.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

На думку експертів, невдача «Булави» може не кращим чином позначитися на термінах здачі атомних підводних човнів. Після інциденту, міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу дав розпорядження призупинити державні випробування не тільки «Олександра Невського», а й « Володимира Мономаха». Зазначимо, що їх передача ВМФ спочатку була запланована на 15 листопада 2013 року. Через події, у відомстві отримають ракетоносці не раніше 2014 року.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: