fbpx
Право

Кримінальний процес в Україні максимально наближений до світових стандартів – генпрокурор

 Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що кримінальний процес в країні максимально наближений до світових стандартів.

 Як повідомляє відділ зв’язків зі ЗМІ Генпрокуратури, виступаючи з доповіддю на Всесвітній щорічній конференції Міжнародної асоціації прокурорів (МАП) у Москві, В.Пшонка особливо підкреслив, що кількість винесених судами виправдувальних вироків зросла в чотири рази, а скасування інституту додаткового розслідування є важливою умовою підвищення якості попереднього слідства і забезпечення законності його проведення.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Недостатність доказів вини обвинуваченого, процесуальні помилки прокурора або слідчого закінчуються винесенням виправдувального вироку. Змагальність процесу і надання додаткових можливостей стороні захисту сприяли розвитку принциповішої позиції судових органів. В результаті кількість винесених ними виправдувальних вироків (за 431 людина проти 110 в минулому році)», – сказав В.Пшонка.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Таким чином, підкреслив генпрокурор, кримінальний процес в Україні максимально наближений до світових стандартів. «Його головною ідеєю є неухильне дотримання прав людини, гуманізм і реальна, а не декларована, рівність сторін. Сьогодні в Україні відбувається трансформація кримінального процесу із засобу боротьби зі злочинністю в механізм захисту людини і суспільства», – сказав генпрокурор.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: