Коломенський кремль і мечеть “Серце Чечні” визнані достроковими переможцями проекту “Росія 10”

За словами представників організаційного комітету проекту "Росія 10", в ході півфінального голосування було втрачено 5 200 000 SMS-голосів.

Коломенський кремль за підсумками другого етапу конкурсу виявився на лідируючій позиції, обійшовши мечеть імені Ахмата Кадирова "Серце Чечні". Президент Чеченської Республіки Рамзан Кадиров прийняв рішення зняти мечеть з участі в конкурсі, оскільки, за його словами, в ході голосування стався технічний збій. Крім того, глава Чечні зажадав від стільникових операторів повернути гроші, які учасники голосування витратили, щоб взяти участь у конкурсі.

Стільникові оператори стверджували, що їхні мережі працювали штатно. Проте дані аудиторської перевірки свідчать про зворотне. "Загальні втрати голосів учасниками півфіналу через технічні збої в системі голосування потенційно становлять до 5,2 мільйони голосів. Ці голоси могли суттєво вплинути на розподіл місць між тридцятьма лідируючими об’єктами", – йдеться в повідомленні.

Related Post

У результаті організатори вирішили визнати мечеть "Серце Чечні" і підмосковний Коломенський кремль достроковими переможцями проекту. За правилами проведення конкурсу «Росія 10», всі десять об’єктів вважаються рівноправними переможцями.

Заява оргкомітету конкурсу "Росія 10" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment