fbpx
Новини світу

Коломенський кремль і мечеть “Серце Чечні” визнані достроковими переможцями проекту “Росія 10”

За словами представників організаційного комітету проекту "Росія 10", в ході півфінального голосування було втрачено 5 200 000 SMS-голосів.

Коломенський кремль за підсумками другого етапу конкурсу виявився на лідируючій позиції, обійшовши мечеть імені Ахмата Кадирова "Серце Чечні". Президент Чеченської Республіки Рамзан Кадиров прийняв рішення зняти мечеть з участі в конкурсі, оскільки, за його словами, в ході голосування стався технічний збій. Крім того, глава Чечні зажадав від стільникових операторів повернути гроші, які учасники голосування витратили, щоб взяти участь у конкурсі.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Стільникові оператори стверджували, що їхні мережі працювали штатно. Проте дані аудиторської перевірки свідчать про зворотне. "Загальні втрати голосів учасниками півфіналу через технічні збої в системі голосування потенційно становлять до 5,2 мільйони голосів. Ці голоси могли суттєво вплинути на розподіл місць між тридцятьма лідируючими об’єктами", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У результаті організатори вирішили визнати мечеть "Серце Чечні" і підмосковний Коломенський кремль достроковими переможцями проекту. За правилами проведення конкурсу «Росія 10», всі десять об’єктів вважаються рівноправними переможцями.

Заява оргкомітету конкурсу "Росія 10" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: