fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Зґвалтування у Врадіївці. «Врадіївську справу» розгляне Первомайський міжрайонний суд Миколаєва

  Справу про побиття та зґвалтування мешканки смт Врадіївка (Миколаївська область) Ірини Крашкової розглядатиме Первомайський міжрайонний суд Миколаєва.

Відповідне рішення у понеділок виніс Апеляційний суд Миколаєва.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", представники держобвинувачення і адвокати погодилися з пропозицією про розгляд справи в миколаївському суді.

Як повідомлялося, наприкінці червня в Миколаївській області була побита й зґвалтована 29-річна мешканка смт Врадіївка І. Крашкова. У скоєнні злочину підозрюються двоє правоохоронців – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко.

Д. Поліщук і М. Рабіненко були арештовані 30 червня, а перебування Є. Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

2 липня Є. Дрижак був затриманий. 3 липня суд Центрального району Миколаєва задовольнив подання прокуратури і обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці.

5 серпня трьом підозрюваним вручили повідомлення про підозру у вчиненні замаху на вбивство. Їх дії перекваліфіковано з ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) на ч.2 ст.15 , п.п 4,6,9,12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу – вони підозрюються у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливими мотивами, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групи осіб.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Крім того, одному з підозрюваних інкримінують скоєння розбійного нападу, ще двом – вчинення зґвалтування, розбійного нападу, а також ряду службових злочинів .

14 серпня суд також продовжив утримання під вартою одного з підозрюваних у скоєнні злочинів відносно мешканки смт Врадіївка (Миколаївська обл.) Ірини Крашкової старшого лейтенанта Євгена Дрижака до 27 вересня. 

2 вересня прокуратура Миколаївської області направила до суду обвинувальний висновок щодо всіх 4 осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів щодо І. Крашкової.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: