fbpx
Політика

Заради місця в парламенті готовий піти на все – Берлусконі

 Сьогодні, 9 вересня, спеціальна комісія, створена сенатом Італії, приступить до розгляду питання про виключення колишнього прем’єра країни Сільвіо Берлусконі з парламенту. Про це повідомляють італійські засоби масової інформації.

За даними видань, у відповідь на дану інформацію Сільвіо Берлусконі пообіцяв піти на будь-які заходи, аж до «розвалу уряду». Зазначимо, що сьогоднішнє зібрання буде проводитися через недавній вирок, винесений Берлусконі. Нагадаємо, що касаційний суд засудив екс -прем’єра до чотирьох років позбавлення волі за фінансові махінації компанії «Медіасет» , яка належить Берлусконі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У 2012 році італійським урядом був прийнятий закон, згідно з яким особи, які мають судимість, не можуть займати державні виборні посади. На сьогоднішніх зборах буде вирішуватися питання, чи можна застосувати дане нововведення проти Сільвіо Берлусконі. На думку експертів, результат зборів буде не на користь екс -прем’єр- мінстра Італії. Проте його правозахисники, як і сам Берлусконі, мають намір добиватися позитивного рішення.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: