fbpx
Політика

«Батьківщина» пропонує скоротити робочий тиждень і збільшити відпустку – Павловський

 Член парламентської фракції «Батьківщина» Андрій Павловський вважає, що Україна повинна наблизити своє законодавство до європейських стандартів, зокрема в питанні тривалості робочого тижня та тривалості основної відпустки.

Про це повідомила прес -служба партії «Батьківщина».

Він нагадав, що відповідні законопроекти вже були зареєстровані в парламенті. Так, законопроект № 2453 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо тривалості щорічної основної відпустки)» , передбачає збільшення оплачуваної відпустки з 24 до 28 календарних днів – або чотирьох повних календарних тижнів. Другий законопроект – № 3104 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо скорочення тривалості робочого часу)» , передбачає скорочення тривалості робочого тижня до 38 годин – в даний час це 40 годин.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За його словами, переговори за даними ініціативами ще тривають.

При цьому Андрій Павловський відзначає, що розглядати їх слід в першу чергу як інтеграцію вітчизняного законодавства до європейського, а не як спробу посилити права трудящих на відпочинок.

Він звернув увагу на те, що в країнах Європи люди працюють по 35-38 годин на тиждень.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

«Тобто, у всіх розвинених країнах Європи тривалість робочого тижня менша, ніж в Україні», – підкреслив Павловський.

При цьому депутат заявив, що скорочення робочого часу має відбутися без скорочення заробітних плат.

«Ці законопроекти спрямовані на збереження робочої сили, підвищення продуктивності та ефективності праці», – додав опозиціонер.

Читайте також: