Фінал US Open Джокович-Надаль: слова тенісистів напередодні поєдинку

У фінальному поєдинку на Відкритому чемпіонаті США зіграють два найсильніших тенісисти – серб Новак Джокович і іспанець Рафаель Надаль. Півфінали для майбутніх фіналістів вийшли різними і за напруженням боротьби, і за часом, проведеним на кортах. Нагадаємо, що Рафаель Надаль в трьох партіях переграв з рахунком 6:4, 7:6 і 6:2 француза Рішара Гаске, а от Новак Джокович лише за сумою п’яти партій зумів зломити опір швейцарця Станісласа Вавринки. Рахунок поєдинку Джокович-Вавринка 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:3 на користь лідера світового рейтингу.

Зустріч Джоковича і Надаля у фіналі US Open буде далеко вже не першим протистоянням серба та іспанця. Вперше Джокович і Надаль зіграли один з одним у 2006 році на турнірі «Ролан Гаррос». З того часу серб та іспанець з’ясовували свої тенісні відносини 36 разів. Рафаель Надаль виграв 21 поєдинок. Тричі Рафаель Надаль і Новак Джокович грали один з одним в цьому сезоні. Поки що перевага у іспанця – 2:1.

Напередодні фінального протистояння на Відкритому чемпіонаті США обидва тенісисти зробили цікаві заяви. Так, Новак Джокович, кажучи про свого суперника, зазначив, що Рафаель Надаль «грає зараз, можливо, в свій кращий теніс на харді». За словами серба, Рафаель Надаль «без сумніву, кращий гравець року на даний момент».  

Related Post

З повагою висловився про свого суперника по фіналу на US Open і Рафаель Надаль. «Я б вважав за краще зустрітися з ким-небудь іншим, але маємо те, що маємо», – заявив іспанський тенісист і додав: « … якщо говорити про фінал, то я б хотів зіграти з суперником, проти якого у мене було б більше шансів на перемогу».

Що ж, вихід у фінал US Open Новака Джоковича і Рафаеля Надаля, без сумніву, справедливий. Обидва спортсмени показують теніс найвищого рівня і від фінального протистояння вболівальники вправі чекати красивої, напруженої і непередбачуваної гри.

За матеріалами: eurosport.ru Фото: АР

Leave a Comment