fbpx
Спорт

Фінал US Open Джокович-Надаль: слова тенісистів напередодні поєдинку

У фінальному поєдинку на Відкритому чемпіонаті США зіграють два найсильніших тенісисти – серб Новак Джокович і іспанець Рафаель Надаль. Півфінали для майбутніх фіналістів вийшли різними і за напруженням боротьби, і за часом, проведеним на кортах. Нагадаємо, що Рафаель Надаль в трьох партіях переграв з рахунком 6:4, 7:6 і 6:2 француза Рішара Гаске, а от Новак Джокович лише за сумою п’яти партій зумів зломити опір швейцарця Станісласа Вавринки. Рахунок поєдинку Джокович-Вавринка 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:3 на користь лідера світового рейтингу.

Зустріч Джоковича і Надаля у фіналі US Open буде далеко вже не першим протистоянням серба та іспанця. Вперше Джокович і Надаль зіграли один з одним у 2006 році на турнірі «Ролан Гаррос». З того часу серб та іспанець з’ясовували свої тенісні відносини 36 разів. Рафаель Надаль виграв 21 поєдинок. Тричі Рафаель Надаль і Новак Джокович грали один з одним в цьому сезоні. Поки що перевага у іспанця – 2:1.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Напередодні фінального протистояння на Відкритому чемпіонаті США обидва тенісисти зробили цікаві заяви. Так, Новак Джокович, кажучи про свого суперника, зазначив, що Рафаель Надаль «грає зараз, можливо, в свій кращий теніс на харді». За словами серба, Рафаель Надаль «без сумніву, кращий гравець року на даний момент».  

З повагою висловився про свого суперника по фіналу на US Open і Рафаель Надаль. «Я б вважав за краще зустрітися з ким-небудь іншим, але маємо те, що маємо», – заявив іспанський тенісист і додав: « … якщо говорити про фінал, то я б хотів зіграти з суперником, проти якого у мене було б більше шансів на перемогу».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Що ж, вихід у фінал US Open Новака Джоковича і Рафаеля Надаля, без сумніву, справедливий. Обидва спортсмени показують теніс найвищого рівня і від фінального протистояння вболівальники вправі чекати красивої, напруженої і непередбачуваної гри.

За матеріалами: eurosport.ru Фото: АР

Читайте також: