fbpx
Новини світу

Турецькі винищувачі попрямували до кордону з Сирією за сигналом «тривога»

Шість турецьких військових літаків F -16 попрямували до кордону з Сирією на розвідувальний політ після команди «тривога». Варто відзначити, що у разі потреби у турецьких винищувачів є повноваження, щоб відкрити вогонь на поразку.

У повітря для встановлення руху на сирійському кордоні були підняті літаки 2- го командування повітряними силами Туреччини, які дислокуються в південно -східній провінції Діярбакир. За наявними даними, на борту у турецьких винищувачів літаків повний комплект боєприпасів.

Нагадаємо, що зараз у зв’язку з можливим військовим ударом по Сирії уряд Туреччини приймає підвищені заходи безпеки на державному кордоні з цією державою. В даний момент на південний схід Туреччини було доставлено 15 тисяч піхотинців, близько 450 одиниць бронетехніки і танків, а також понад 150 великокаліберних кулеметів. Додамо, що всі профілюючі відомства Туреччини, зокрема, Головне управління безпеки, Департамент з надзвичайних ситуацій і стихійних лих (AFAD) та Товариство Червоного півмісяця вже отримали припис від влади, за яким вони повинні підвищити рівень військової готовності країни.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

На сьогоднішній день світові лідери розглядають 2 способи вирішення сирійського конфлікту. Спочатку багато політиків виступали за мирне вирішення конфлікту в Сирії – за проведення переговорів, відомих під назвою «Женева- 2». Всі логістичні та технічні питання для цього були вирішені і для скликання спеціальної конференції необхідна лише готовність брати участь в ній влади і опозиції з Сирії. Однак розглядається і 2- й варіант розвитку «сирійських подій», за який останнім часом виступають представники США, – військовий удар по Сирії. Про намір втрутитися в сирійський конфлікт Барак Обама заявив після того, як було оприлюднено доповідь з розвідданими, в яких відповідальність за хіматаку поклали на режим Башара Асада.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: