США захистять Південну Корею від КНДР

Сполучені Штати Америки і Південна Корея розробили спільний спеціальний план на випадок можливого ядерного нападу з боку КНДР. Зазначимо, що про створення такого «американо -корейського» плану стало відомо з доповіді, поширеної південнокорейським агентством.

В оперативному плані «США – Південна Корея» було визначено формат так званої «ядерної парасольки». Саме цю «парасольку» Сполучені Штати надають Республіці Корея на випадок можливого нападу або будь-якої провокації з боку Півночі. Про які-небудь деталі плану не повідомляється. Стало відомо, що американська армія має близько 30 тисяч військовослужбовців, які зараз розміщені в Південній Кореї. Американська сторона вже неодноразово підкреслювала свою прихильність забезпеченню безпеки Південної Кореї. Повідомляється, що в новому документі зобов’язання США перед Південною Кореєю будуть закріплені в письмовому вигляді.

Очікується, що на початку жовтня керівники військових відомств США і Південної Кореї підпишуть цей документ. Крім того, зараз американська сторона домагається від Пхеньяну повної відмови від ядерної програми.

Related Post

Тим часом у Пхеньяні повним ходом йде підготовка до святкування 65-ї річниці утворення північнокорейської держави. Це свято відзначається 9 вересня. Кореспонденти повідомляють, що зараз в Пхеньяні «робітники, службовці, офіцери і солдати, школярі та студенти покладають квіти до численних мозаїчних панно і статуй, присвяченим першому президентові КНДР Кім Ір Сену і його синові Кім Чен Іру, який проголосив політику сонгун, яка означає пріоритетну роль армії в житті Північної Кореї».

Раніше повідомлялося, що керівництво Південної та Північної Кореї під час чергових переговорів таки дійшло згоди про відновлення роботи спільної індустріальної зони Кесон. «Жителі півдня» і «жителі півночі» дійшли згоди з основних питань, пов’язаних із зоною Кесон, тільки під час 7- го раунду переговорів.

За матеріалами: svoboda.org

Leave a Comment