Столицею літньої Олімпіади-2020 обраний Токіо

Змагання за право проведення літньої Олімпіади 2020 завершилося тріумфальною перемогою японської столиці Токіо, єдиного азіатського міста, що вдруге отримало почесне право прийняти Ігор. У сутичці з Мадридом і Стамбулом японці зробили ставку на сильнішу технічну заявку і не прогадали.

У самому Токіо новину зустріли з радістю, рішення Міжнародного олімпійського комітету подарувати японській столиці літні ігри 2020 року стало для японців справжнім святом.

"Я хотів би привітати Токіо, який виграв у рівній боротьбі. Якісна заявка поряд з досвідом попередніх Ігор дозволить провести прекрасну Олімпіаду. Я не сумніваюся, що Японія в черговий раз впорається зі своїм завданням так само, як у Саппоро і Нагано, і всі шанувальники Олімпійського руху зможуть у цьому переконатися", сказав президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге.

Related Post

Пізніше він визнав, що сам він не був серед прихильників Токіо, але бездоганність заявки японської делегації не залишила вибору. Вирішальним фактором у перемозі японської столиці стали висока якість і готовність олімпійських об’єктів, а також і те, що у Японії вже накопичений великий досвід проведення Ігор.

Столицею літньої Олімпіади-2020 обраний Токіо (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment