Після підписання Угоди з ЄС формат «3+1» для України стане неможливим – радник Путіна

У ході українсько-російських переговорів, що проходять в Москві, представники російської сторони попросили припинити розмови про можливість одночасного зближення України з Європейським союзом та Митним союзом у частковому режимі «3+1». Про це під час інтерв’ю на радіо «Ехо Москви» розповів радник президента Російської Федерації, директор Інституту нової економіки Державного університету управління Сергій Глазьєв.

«Це найдивніше, що люди – не дурні, вони все розуміють», – заявив Глазьєв, натякнувши на керівництво України в особі Януковича і Азарова.

Тому, зазначив радник Путіна, коли між урядами України і Росії йшли останні переговори, то учасники цих переговорів були дуже обурені.

Related Post

«Таке враження, що українські міністри не читали тексту цієї угоди. Ми їм говоримо одне, вони нам інше», – додав Глазьєв, нагадавши, що переговори з Україною пройшли 10 днів тому.

За словами Глазьєва, Росія заявила, що Україна не може увійти до Митного союзу, якщо підпише Угоду про асоціацію з ЄС. Крім того, Ігор Шувалов прямо заявив: «Давайте припинимо цю розмову. Неможливо підписати Угоду про асоціацію з ЄС і продовжувати переговори з Росією про участь у нашому інтеграційному процесі, ні в частковому режимі «3+1», ні в повноформатному режимі, це неможливо».

На думку Глазьєва , формат «3+1» також буде неможливим для України. Під цим форматом мається на увазі, що для країн існує загальна технічне регулювання і стандарти. Однак, як вважає російська сторона,  країна не може зближувати своє технічне регулювання з Росією. Вся справа в тому, що в Угоді про асоціацію з Євросоюзом сказано, що Україна зобов’язується не змінювати свої технічні стандарти і регулювання, окрім як зближуючи їх з ЄС.

За матеріалами: echo.msk.ru

Leave a Comment