fbpx
Політика

Після підписання Угоди з ЄС формат «3+1» для України стане неможливим – радник Путіна

У ході українсько-російських переговорів, що проходять в Москві, представники російської сторони попросили припинити розмови про можливість одночасного зближення України з Європейським союзом та Митним союзом у частковому режимі «3+1». Про це під час інтерв’ю на радіо «Ехо Москви» розповів радник президента Російської Федерації, директор Інституту нової економіки Державного університету управління Сергій Глазьєв.

«Це найдивніше, що люди – не дурні, вони все розуміють», – заявив Глазьєв, натякнувши на керівництво України в особі Януковича і Азарова.

Тому, зазначив радник Путіна, коли між урядами України і Росії йшли останні переговори, то учасники цих переговорів були дуже обурені.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Таке враження, що українські міністри не читали тексту цієї угоди. Ми їм говоримо одне, вони нам інше», – додав Глазьєв, нагадавши, що переговори з Україною пройшли 10 днів тому.

За словами Глазьєва, Росія заявила, що Україна не може увійти до Митного союзу, якщо підпише Угоду про асоціацію з ЄС. Крім того, Ігор Шувалов прямо заявив: «Давайте припинимо цю розмову. Неможливо підписати Угоду про асоціацію з ЄС і продовжувати переговори з Росією про участь у нашому інтеграційному процесі, ні в частковому режимі «3+1», ні в повноформатному режимі, це неможливо».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

На думку Глазьєва , формат «3+1» також буде неможливим для України. Під цим форматом мається на увазі, що для країн існує загальна технічне регулювання і стандарти. Однак, як вважає російська сторона,  країна не може зближувати своє технічне регулювання з Росією. Вся справа в тому, що в Угоді про асоціацію з Євросоюзом сказано, що Україна зобов’язується не змінювати свої технічні стандарти і регулювання, окрім як зближуючи їх з ЄС.

За матеріалами: echo.msk.ru

Читайте також: