АНБ може отримати дані з будь-якого смартфона

Агентство національної безпеки США має доступ до даних користувачів смартфонів всіх відомих виробників. Зокрема , співробітники американських спецслужб без проблем можуть зламати операційні системи на смартфонах таких виробників як Blackberry, iPhone. Крім того, під силу АНБ і розробка концерну Google – система Android. Про це повідомляють німецькі ЗМІ, які посилаються на секретні документи, що потрапили до них.

Варто відзначити, що в результаті «прослушки» спецслужби можуть зчитувати списки контактів, записні книжки, SMS -повідомлення, а також визначати точне місцезнаходження власника смартфона.

Згідно з документами, які опинилися в розпорядженні німецьких журналістів, в АНБ продуктами кожного окремого розробника операційних систем мобільного зв’язку займається окрема група експертів. Наприклад, для отримання повноцінного доступу в систему iPhone досить лише проникнути в комп’ютер, з яким даний телефон синхронізований. Повідомляється також, що міні- спеціальні програми, так звані «скрипти», дозволяють спецслужбам зчитувати дані в 38-ми додатках iPhone.

Related Post

Крім того, експерти АНБ отримали доступ і до «особливо надійних» операційних систем компанії Blackberry. Зокрема, вже з 2009 року американські спецслужби мають можливість відстежувати SMS -повідомлення зі смартфонів Blackberry. Із секретних документів АНБ стало відомо, що співробітники «захоплено» реагують на злом чергової програми.

Раніше повідомлялося, що АНБ побудує величезний центр для зберігання шпигунської інформації. Восени 2013 року в місті Блаффдейл (штат Юта) повинен відкритися data – центр Агентства національної безпеки США , який стане найбільшим центром з перехоплення інформації не тільки в Америці, а й в усьому світі.

За матеріалами: dw.de

Leave a Comment