fbpx
Новини світу

АНБ може отримати дані з будь-якого смартфона

Агентство національної безпеки США має доступ до даних користувачів смартфонів всіх відомих виробників. Зокрема , співробітники американських спецслужб без проблем можуть зламати операційні системи на смартфонах таких виробників як Blackberry, iPhone. Крім того, під силу АНБ і розробка концерну Google – система Android. Про це повідомляють німецькі ЗМІ, які посилаються на секретні документи, що потрапили до них.

Варто відзначити, що в результаті «прослушки» спецслужби можуть зчитувати списки контактів, записні книжки, SMS -повідомлення, а також визначати точне місцезнаходження власника смартфона.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Згідно з документами, які опинилися в розпорядженні німецьких журналістів, в АНБ продуктами кожного окремого розробника операційних систем мобільного зв’язку займається окрема група експертів. Наприклад, для отримання повноцінного доступу в систему iPhone досить лише проникнути в комп’ютер, з яким даний телефон синхронізований. Повідомляється також, що міні- спеціальні програми, так звані «скрипти», дозволяють спецслужбам зчитувати дані в 38-ми додатках iPhone.

Крім того, експерти АНБ отримали доступ і до «особливо надійних» операційних систем компанії Blackberry. Зокрема, вже з 2009 року американські спецслужби мають можливість відстежувати SMS -повідомлення зі смартфонів Blackberry. Із секретних документів АНБ стало відомо, що співробітники «захоплено» реагують на злом чергової програми.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Раніше повідомлялося, що АНБ побудує величезний центр для зберігання шпигунської інформації. Восени 2013 року в місті Блаффдейл (штат Юта) повинен відкритися data – центр Агентства національної безпеки США , який стане найбільшим центром з перехоплення інформації не тільки в Америці, а й в усьому світі.

За матеріалами: dw.de

Читайте також: