fbpx
Новини світу

The Los Angeles Times: США дізналися про застосування хімічної зброї в Сирії ще торік

 Уряд Сполучених Штатів Америки мав відомості про використання хімічної зброї в Сирії військами уряду в липні минулого року, повідомляє газета The Los Angeles Times. Автори публікації говорять про те, що наявна тоді в розпорядженні американських спецслужб інформація була неоднозначною, і тому адміністрація президента США вирішила не вдаватися до рішучих дій.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Після цього випадку в липні минулого року стала надходити нова інформація з використання неконвенційної зброї в сирійському конфлікті, але тільки в квітні цього року уряд США заявив, що війська уряду, імовірно, використовувала хімічні снаряди.

 На думку деяких фахівців, млява реакція американської влади на перші випадки використання хімічної зброї зробила можливою трагедію 21 серпня цього року, коли, як стверджує влада США, війська сирійського уряду під Дамаском використовували отруйні гази, в результаті чого загинули приблизно півтори тисячі осіб.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Жертвами попередніх хіматак стали близько 150 осіб.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: