fbpx
Політика

Іванов назвав звинувачення на адресу РФ в постачаннях зброї масового знищення до Сирії “маренням сивої кобили”

Напередодні шеф адміністрації президента Росії Сергій Іванов назвав звинувачення на адресу Росії в постачаннях зброї масового знищення (ЗМЗ) в Сирію "маренням сивої кобили".

"Спочатку глава Пентагону заявив, що ми поставляємо Сирії хімічну зброю, а потім поправився, що ні, не хімічну зброю, а кошти для її розробки та виробництва – ось це, вибачте, марення сивої кобили. І використовується це просто для того, щоб людям, нетямущим в цьому питанні, вкинути чергову ідею, яка спрямована, в кінцевому рахунку, на те, на що ми всі чудово розуміємо", – сказав Іванов журналістам.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

При цьому глава кремлівської адміністрації нагадав, що сам він тривалий час очолював урядову комісію з нерозповсюдження зброї масового знищення, тому дуже добре знає про те, що ніяких поставок ЗМЗ Росія не здійснювала.  

Іванов також додав, що у нього за довгий час роботи було безліч контактів з американськими партнерами по темі нерозповсюдження ЗМЗ. Це питання неодноразово обговорювалося на вищому рівні президентами двох країн і "ніколи ніяких звинувачень на адресу Росії , що вона сприяє поширенню ЗМЗ, не було, і фактів таких немає", – підкреслив у підсумку Іванов.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Іванов назвав звинувачення на адресу РФ в постачаннях зброї масового знищення до Сирії "маячнею сивої кобили" (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: