fbpx
Міжнародна економіка

Учасники саміту G20 прийняли «Петербурзький план» розвитку економіки

Лідери країн, що беруть участь в роботі саміту G20, схвалили так званий «Петербурзький план», напередодні запропонований Росією, який спрямований на розвиток світової економіки і створення нових робочих місць. Про це заявив російський міністр фінансів Антон Силуанов на брифінгу за результатами першого дня саміту «Великої двадцятки».

За словами глави фінансового відомства, за схвалення плану, висловилися «одностайно всі». Силуанов повідомив, що в даному плані передбачаються заходи щодо стимулювання інвестицій і зниження рівня волатильності на ринках. Крім того, в ньому відображені прагнення країн-учасниць G20 до стабілізації в економіці.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Силуанов також повідомив, що на саміті обговорили і схвалили план, спрямований на поліпшення міжнародного податкового законодавства. Крім того, визначено близько сорока фінансових інститутів, серед яких великі банки та страхові компанії, які не можуть бути обанкроченими. Щодо них, у разі необхідності, повинні будуть введені додаткові наглядові заходи та додаткові вимоги до їх акціонерів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Учасники саміту G20 прийняли «Петербурзький план» розвитку економіки (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: